Turtle Parcque is opgericht om een internationale, adembenemende en complete dierentuin in Nederland mogelijk te maken, waarin schildpadden (orde Testudines) een centraal thema vormen. Uiteraard zullen er ook andere dieren te bewonderen zijn! Dierenwelzijn staat daarbij voorop. Turtle Parcque wil daarnaast een bijdrage leveren aan het beschermen en kweken van bedreigde diersoorten.

Links

Op deze site staan aanbevolen links naar dierentuinen, organisaties en fora.

Wil je graag dat jouw site hier wordt vermeld? Neem dan contact met ons op.

Warm aanbevolen is de site van de European Studbook Foundation! Dit is een Europese non-profit organisatie die zich richt op het beschermen van bedreigde amfibieen en reptielen. De ESF doet dit onder andere door het opzetten en managen van genetisch verantwoorde fokprogramma´s. Klik op de banner voor de betreffende homepage.

www.studbooks.org/


Een aanbevolen forum voor het bespreken van alle aspecten van de Reuzenaardschildpad (Heosemys grandis) is:

heosemys.org

Klik op bovenstaand logo om het forum te bezoeken. Marnix Hoekstra is de drijvende kracht achter het forum. Je vindt er informatie over verzorging, voeding, taxonomie, gezondheid, uitwisseling van dieren en bescherming.

Jerry D. Fife is een expert in het kweken van landschildapdden en woont in Arizona (VS) . Hij is onder andere auteur van het prachtige boek `Star Tortoises, The Natural History, Captive Care, and breeding of Geochelone elegans and Geochelone platynota`.
Hij geeft geregeld spreekbeurten bij verenigingen voor herpetologie en heeft een groeiend aantal artikelen en publicaties op zijn naam staan. Herpetologie is de studie der reptielen en amfibieën en wordt ook wel eens terrariumkunde genoemd 

www.fifereptiles.com